Вплив надлишкового тиску на дисперсність аерозолю та продуктивність при ультразвуковому розпиленні в замкненій камері
Ключові слова:
ультразвукове розпилення, тонкий шар рідини, ультразвуковий диспергатор, дисперсність, надлишковий тиск, замкнена камера.Анотація
Розглянуто особливості процесу ультразвукового розпилення в тонкому шарі в камеру з надлишковим тиском. Показано, що при зміні тиску в замкненій камері розмір розпиленого рідинного аерозолю не змінюється, що підтверджує аналітичну залежність розрахунку діаметру краплинки. Представлено два випадки розміщення ультразвукового диспергатора в камері з надлишковим тиском. Експериментально та аналітично доведено, що продуктивність процесу ультразвукового розпилення зменшується за лінійним законом при збільшенні тиску в камері.
Посилання
Хмелев В.Н. Ультразвуковое распыление жидкостей: монография / В.Н. Хмелев, А.В. Шалунов, А.В. Шалунова. – Бийск: Изд-во Алт. гос. техн. ун-та, 2010. – 250 с.
Ляшок А.В. / Ультразвукове розпилення рідини у мехатронних системах штучного мікроклімату / А.В. Ляшок, О.Ф. Луговський // Всеукраїнський науково-технічний журнал «Промислова гідравліка і пневматика» – №4 (34)’2011. – С. 20– 25.
Васильев С.Н. Двигатели внутреннего сгорания / С.Н. Васильев. – М.: Машиностроение, – 1995. – Т.1. – 290с.
Луговской А.Ф. Ультразвуковое распыление в системах подготовки топливно-воздушной смеси / А.Ф. Луговской // Техніка в сільськогосподарському виробництві, галузеве машинобудування, автоматизація. Збірник наукових праць Кіровоградського державного технічного університету. – Кіровоград, 2000. – Вип. 7. – С. 30 – 33.
Ландау Л.Д. Теоретическая физика / Л.Д. Ландау, Е.М. Лифшиц // Учебное пособие. В 10 т. Т. VI. Гидродинамика. – 3-е изд., перераб. – М.: Наука. Гл. ред. физ-мат. лит., 1986. – 736 с.
Луговський О.Ф. Особливості процесу ультразвукового розпилення в тонкому шарі в камеру з надлишковим тиском / О.Ф. Луговський, А.В. Ляшок, І.А. Гришко // Вісник Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Серія машинобудування. – Київ, 2014. – Вип. 70. – С. 99 – 105.