ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ГІДРОДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПОТОКІВ У РОБОЧИХ ОРГАНАХ

Автор(и)

  • О. О. Семінський НТУУ «КПІ», м. Київ, Україна, Україна
  • Р. М. Василенко НТУУ «КПІ», м. Київ, Україна, Україна

Ключові слова:

Диверсифікація, інтенсифікація.

Анотація

Диверсифікація промисловості вимагає приділення все більшої уваги раціональному ресурсоспоживання , в першу чергу , підвищення енергоефективності сучасних виробництв. Вирішення цієї проблеми можливе лише за умови впровадження найкращих технологій і зразків обладнання , розроблених з урахуванням вимог до якості продукції та особливостей кожної зі стадій її отримання .

Інтенсифікація технологічних процесів , які протікають в рідких середовищах може бути досягнута проведенням їх в роторно - пульсаційних апаратах ( РПА ) . Комплексне многофакторний  вплив на середовище при обробці і складність руху потоків рідини в робочих органах РПА є причиною відсутності науково обґрунтованих методик їх розрахунку і рекомендацій щодо вибору параметрів конструкції . Таким чином дослідження в цьому напрямку є актуальними .

При визначенні витрат енергії в РПА істотне значення має гідродинамічна складова, пов'язана з прокачуванням рідини крізь апарат. Значна кількість досліджень присвячено визначенню цієї складової через напірно-видаткову характеристику апарату. Недоліком даного підходу є те, що така характеристика має форму квадратичної параболи і фактично визначає роботу робочих органів РПА на мережу. Це звужує можливості визначення впливу на витрату рідини параметрів конструкції і динаміки ротора апарату. 

Біографія автора

О. О. Семінський, НТУУ «КПІ», м. Київ, Україна

к.т.н., доц.

Посилання

УДК 678.01

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Семінський, О. О., & Василенко, Р. М. (2021). ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ГІДРОДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПОТОКІВ У РОБОЧИХ ОРГАНАХ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 75–76. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/74820