ФОРМУВАННЯ ПУЛЬСАЦІЙНОГО ПЕРЕБІГУ У ГІДРОДИНАМІЧНІЙ ПОЧАТКОВІЙ ДІЛЯНЦІ

Автор(и)

  • О. М. Яхно НТУУ "КПИ", г. Киев, Украина, Україна
  • Н. В. Семинская НТУУ "КПИ", г. Киев, Украина, Україна

Ключові слова:

Гідравлічні системи, гідролінії .

Анотація

Аналітичному дослідженню розвитку перебігу ньютонівських і не ньютонівських рідин на гідродинамічній початковій ділянці в трубах і каналах присвячені роботи багатьох авторів. Переважна більшість робіт відносяться до дослідження кінематичних і динамічних параметрів потоку на початковій ділянці циліндрових каналів.
Вдосконалення гідравлічних систем, предназначених для управління технологічними процесами, обумовлює необхідність створення гідравлічних систем, де дестабілізація руху рідини є основним визначальним чинником. Так гідравлічні системи , що характеризуються великою розгалуженістю , складністю конфігурації , а також з наявним наявністю зміни витрати по довжині , широко застосовують в гідротехніки , металургії енергетиці , хімічній , вугільній і харчовій промисловості . В умовах дестабілізації руху рідини працюють розподільні трубопроводи, гідролінії при технічному водопостачанні, нафтопроводи які здійснюють транспортування нафти.
При проектуванні і експлуатації сучасних розгалужених трубопроводів, поважно враховувати питання забезпечення надійності роботи і довговічності напірних трубопроводів і регулюючої апаратури, запобігання можливість виникнення гідравлічного удару в системі.

Біографії авторів

О. М. Яхно, НТУУ "КПИ", г. Киев, Украина

д.т.н., проф.

Н. В. Семинская, НТУУ "КПИ", г. Киев, Украина

к.т.н, доц

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Яхно, О. М., & Семинская, Н. В. (2021). ФОРМУВАННЯ ПУЛЬСАЦІЙНОГО ПЕРЕБІГУ У ГІДРОДИНАМІЧНІЙ ПОЧАТКОВІЙ ДІЛЯНЦІ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 72–74. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/74818