ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ ВЛАСТИВОСТЕЙ РІДИНИ З МЕТОЮ ВИБОРУ РАЦІОНАЛЬНИХ РЕЖИМІВ ЇХ УЛЬТРАЗВУКОВОГО РОЗПИЛЕННЯ

Автор(и)

  • О. Д. Коваль НТУУ «КПІ», м. Київ, Україна, Україна
  • Ю. О. Бойко НТУУ «КПІ», м. Київ, Україна, Україна

Ключові слова:

ультразвуковий диспергатор, аерозоль.

Анотація

Оскільки перешкодою до широкого вживання ультразвукових диспергаторів є недостатня вивченість фізичних процесів, які відбуваються при ультразвуковому способі розпиленості і недостатня кількість результатів аналітичного і експериментального досліджень, ми зробили спробу розглянути властивості рідини, які впливають на її ультразвукову розпиленість у фонтані і в тонкому шарі з метою створення близького до монодисперсного аерозоля.
Відомі роботи з вивчення дисперсного складу аерозолів, в яких відмічені, що при різних температурах аерозолі мають різну щільність, тобто температура рідини впливає на розпиленість, а саме на величину крапель . Наприклад, вплив в'язкості для рідин з досить малим коефіцієнтом в'язкості був описаний в роботові Г.Д. Малюжинця.

Біографія автора

О. Д. Коваль, НТУУ «КПІ», м. Київ, Україна

к.т.н., доц.

Посилання

УДК 623.451:519.6

Физика и техника мощного ультразвука. Том III. Физические основы

ультразвуковой технологии / Под редакцией Д. Розенберга. — М.: Наука, 1970.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Коваль, О. Д., & Бойко, Ю. О. (2021). ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ ВЛАСТИВОСТЕЙ РІДИНИ З МЕТОЮ ВИБОРУ РАЦІОНАЛЬНИХ РЕЖИМІВ ЇХ УЛЬТРАЗВУКОВОГО РОЗПИЛЕННЯ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 66–67. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/74675