ВЗАЄМОЗВ'ЯЗОК МОРФОЛОГІЇ ЗАТИСКНОГО ПАТРОНА З ОСОБЛИВОСТЯМИ КОНСТРУКТИВНО-ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СИНТЕЗУ СТРУКТУР

Автор(и)

  • О. В. Литвин Національний технічний університет України «КПІ», м. Київ, Україна, Україна
  • І. Р. Ящук Національний технічний університет України «КПІ», м. Київ, Україна, Україна

Ключові слова:

Затискний патрон.

Анотація

В сучасних умовах для багатьох машинобудівних підприємств і проектних фірм на перший план висуваються завдання розробки нових і вдосконалення існуючих засобів затискного оснащення. Стримуючим чинником в підвищенні ефективності від вживання нових конструкцій затискних патронів є хаотичний підхід в ухваленні рішень відносно конструювання і формування комплектів затискного оснащення.

При створенні нових конструкцій затискних патронів необхідно знати умови (функції) взаємодії затискних елементів з об'єктом закріплення, умови передачі енергії і сили і напруги в елементах патрона, схеми виникнення пружних відтискувань і погрішностей, в системі патрон - об'єкт закріплення.

Однією з доріг вирішення завдання створення нових конструкцій затискних патронів є втілення прогресивних методів пошуку нових технічних рішень на ранніх стадіях технологічної підготовки виробництва. До одних з таких методів відноситься уніфікацийний синтез, метод комбінаторного синтезу елементів різних модульних систем, структурно параметричний аналіз. Можливі різні постановки завдань проектування і відповідні ним види дій з описом (інформаційною моделлю) об'єкта .

Біографії авторів

О. В. Литвин, Національний технічний університет України «КПІ», м. Київ, Україна

к.т.н., доц.

І. Р. Ящук, Національний технічний університет України «КПІ», м. Київ, Україна

асп.

Посилання

УДК 621.941

Половинкин А. И. Основы инженерного творчества: учебн. пособ. для студ. вузов / А. И. Половинкин. – [3-е изд.,

перераб. и доп.]. – М. : Машиностроение, 1988. – 368 с.

Кузнецов Ю.Н., Новоселов Ю.К., Луцив Н.В. Теория технических систем. Учебник. – Севастополь: СевНТУ, 2010. – 242с., 2011. – 246с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Литвин, О. В., & Ящук, І. Р. (2021). ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК МОРФОЛОГІЇ ЗАТИСКНОГО ПАТРОНА З ОСОБЛИВОСТЯМИ КОНСТРУКТИВНО-ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СИНТЕЗУ СТРУКТУР. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 143–144. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/73742