УДОСКОНАЛЕННЯ ЛОПАТЕВОЇ ҐРАТКИ РАБОЧОГО КОЛЕСА ВІДЦЕНТРОВОГО НАСОСА З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЙОГО НАПІРНОСТІ

Автор(и)

  • О. В. Ратушний Сумський державний університет, м. Суми, Україна, Україна
  • І. О. Ковальов Сумський державний університет, м. Суми, Україна, Україна

Ключові слова:

Лопатева гратка.

Анотація

Підвищення напірності міри насоса визначається в основному геометрією робочого колеса. Оскільки процеси, що відбуваються у відцентровому насосі в цілому і колесі зокрема, є багатофакторними, то для виявлення оптимального співвідношення геометричних параметрів лопатевих грат колеса необхідно створити модель, яка характеризує залежність натиску і ККД одночасно від декількох основних впливаючих чинників.

Здобуття математичних моделей залежності натиску і ККД від геометричних параметрів робочого колеса являє собою завдання одночасного розгляду декількох параметрів оптимізації. Таким чином, результат дослідження є рішенням компромісні задачі знаходження умовного екстремуму для однієї поверхні відгуку при обмеженнях, які накладаються іншою. Для цього використовувався метод невизначених множників Лагранжа.

Біографії авторів

О. В. Ратушний, Сумський державний університет, м. Суми, Україна

асис.

І. О. Ковальов, Сумський державний університет, м. Суми, Україна

проф.

Посилання

УДК 621.67

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Ратушний, О. В., & Ковальов, І. О. (2021). УДОСКОНАЛЕННЯ ЛОПАТЕВОЇ ҐРАТКИ РАБОЧОГО КОЛЕСА ВІДЦЕНТРОВОГО НАСОСА З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЙОГО НАПІРНОСТІ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 135–137. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/73637