ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ МОДУЛЯ ТЕПЛОВОГО ГІДРОПРИВОДУ

Автор(и)

  • К. О. Бєліков НТУУ "КПІ", м. Київ, Україна, Україна
  • О. С. Ганпанцурова НТУУ "КПІ", м. Київ, Україна, Україна
  • А. В. Кузнєцов НТУУ "КПІ", м. Київ, Україна, Україна
  • О. П. Губарев НТУУ "КПІ", м. Київ, Україна, Україна

Ключові слова:

Тепловий гідропривід.

Анотація

Для теплового гідроприводу позиціювання приймача геліостанції, виконаного за схемою аксіальної гідромашині машини взаємодія вихідної ланки модуля з профільованим диском визначається типовими, для аксіальної машини, залежностями. Основний вплив на вихідну характеристику приводу мають термодинамічні процеси, які відбуваються в кожному модулі в період підведення променевої енергії до теплового вікна і підчас періоду охолоджування.

Модулі Теплогідравлічні у складі приводу не лише виконують роботу повороту профільованого диска, але і виступають в ролі датчиків рівня вхідної енергії. Позиціювання приймача виконується відповідно найбільш нагрітого модуля, на основі різниці вхідної енергії для кожного модуля. Алгоритм роботи приводу реалізується через конструкцію приводу, який обумовлює велику кількість чинників впливу на вихідні характеристики приводу. Для вибору раціональних параметрів модуля і передавального вузла приводу було створено логіко-функціональну модель. Для перевірки адекватності моделі відносно функціонування модуля, в періоди підведення теплової енергії і охолоджування, було проведено експериментальне дослідження модуля.

Біографії авторів

К. О. Бєліков, НТУУ "КПІ", м. Київ, Україна

О. С. Ганпанцурова, НТУУ "КПІ", м. Київ, Україна

к.т.н.

А. В. Кузнєцов, НТУУ "КПІ", м. Київ, Україна

О. П. Губарев, НТУУ "КПІ", м. Київ, Україна

д.т.н., проф.

Посилання

УДК 62-84

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Бєліков, К. О., Ганпанцурова, О. С., Кузнєцов, А. В., & Губарев, О. П. (2021). ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ МОДУЛЯ ТЕПЛОВОГО ГІДРОПРИВОДУ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 109–111. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/68266