МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ РОБОЧОГО ПРОЦЕСУ ПЕРЕТВОРЮВАЧА ІМПУЛЬСНОГО ПОТОКУ ГІДРОМОНІТОРА

Автор(и)

  • Т. А. Устименко Донецкий национальный технический университет, г. Донецк, Украина, Україна

Ключові слова:

Імпульсний гідромонітор.

Анотація

Теоретичними дослідженнями і рядом експериментальних випробувань імпульсних гідромоніторів, виконаними в Донецькому національному технічному університеті, підтверджується висока ефективність використання імпульсних струменів для гідро відбивки (гідравлічного видобутку) вугілля. В порівнянні з гідромоніторами, що серійно випускаються, здійснюють руйнування вугілля стаціонарними струменями, використання пульсуючих струменів забезпечує зростання продуктивності в 2-2.5 разу.

Для створення працездатної конструкції імпульсного гідромонітора виникла необхідність встановлення раціональних конструктивних параметрів, а також залежностей між конструктивними і експлуатаційними параметрами установки, що забезпечують стійкий автоколивальний режим з високими енергетичними показниками.

Основною ланкою двоствольного імпульсного гідромонітора є перетворювач потоку, на вхід якого подається стаціонарний потік рідини, а на виході геть трансформується в два пульсуючих. Перетворювач є складною нелінійною гідродинамічною системою, робочі процеси якої залежать ось конструктивних і експлуатаційних параметрів і їх співвідношень, при яких можливі стійкі і регульовані автоколивальні режими.

Біографія автора

Т. А. Устименко, Донецкий национальный технический университет, г. Донецк, Украина

к.т.н., доц.

Посилання

УДК 622.232.32

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Устименко, Т. А. (2021). МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ РОБОЧОГО ПРОЦЕСУ ПЕРЕТВОРЮВАЧА ІМПУЛЬСНОГО ПОТОКУ ГІДРОМОНІТОРА. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 106–107. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/68264