РОЗВИТОК НАУКОВИХ ОСНОВ ТЕОРІЇ ПРОЕКТУВАННЯ ПРОСТОРОВИХ СИСТЕМ ПРИВОДІВ НА ОСНОВІ ВРАХУВАННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ РОБОЧИХ ПРОЦЕСІВ В ЕЛЕМЕНТАХ СИСТЕМИ

Автор(и)

  • С. В. Струтинський НТУУ «Київський політехнічний інститут», м. Київ, Україна, Україна

Ключові слова:

Просторові системи приводів.

Анотація

Просторові системи приводів повною мірою реалізують переваги мехатронних систем гідро- і пневмоавтоматики інтегрованих з комп'ютерним управлінням. Для впровадження просторових систем приводів необхідна розробка теорії їх проектування.

Запропоновані основні положення теорії проектування. Вони включають обгрунтування технічних умов розробки і основних характеристик систем. Сформульований ряд завдань і функцій які ефективно реалізуються за допомогою просторової системи приводів. Основним з них є маніпулювання об'єктом по необхідному закону, забезпечення переміщення об'єкту по оптимальній траєкторії, точне позиціювання об'єкту в просторі з визначенням його положення і корекція положення об'єкту дорогою його просторових мікропереміщень.

Розроблені методи вибору раціонального схемного вирішення просторової системи приводів. Для вирішення даного завдання розглянуті всілякі варіанти геометричних схем просторових систем приводів. Як окремі випадки, варіанти геометричних схем включають відомі просторові системи типа тріпода, гексапода, гексаглайда і інших.

Біографія автора

С. В. Струтинський, НТУУ «Київський політехнічний інститут», м. Київ, Україна

к.т.н.

Посилання

УДК 621.9.06

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Струтинський, С. В. (2021). РОЗВИТОК НАУКОВИХ ОСНОВ ТЕОРІЇ ПРОЕКТУВАННЯ ПРОСТОРОВИХ СИСТЕМ ПРИВОДІВ НА ОСНОВІ ВРАХУВАННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ РОБОЧИХ ПРОЦЕСІВ В ЕЛЕМЕНТАХ СИСТЕМИ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 104–106. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/68263