ДОСЛІДЖЕННЯ РОЗПОДІЛУ ВТРАТ ЕНЕРГІЇ ЗА ЦИКЛОГРАМОЮ РОБОТИ СИСТЕМИ ГІДРОПРИВОДІВ

Автор(и)

  • О. В. Левченко НТУУ «КПІ», м. Київ, Україна, Україна

Ключові слова:

Гідропривід, циклограма роботи системи.

Анотація

Особливістю систем циклічного об'ємного гідроприводу є наявність великої (3÷50) кількості виконавчих і допоміжних пристроїв, що викликане наявністю великої кількості технологічних або експлуатаційних операцій з різними по величині зусиллями і швидкостями на приводах. Таким чином, ці системи складаються з приводів, які мають різну потужність і приводів однакової потужності, але які працюють на різних витратах і лещатах.

Аналіз літературних джерел і практичних систем показав, що величина і процес формування енергетичних втрат багато привідних циклічних систем об'ємного гідроприводу є складною. На нього впливає значна кількість чинників, величина яких залежить від типа гідравлічного устаткування і режимів експлуатації системи. Для уточнення розрахунку мають бути певні чинники і оцінений їх вплив на формування дисипації енергії в системі.

Біографія автора

О. В. Левченко, НТУУ «КПІ», м. Київ, Україна

Посилання

УДК 62-522.2

Яхно О.М. Повышение эффективности использования энергии в

гидравлических механизмах сельскохозяйственных машин / О.М. Яхно, С.И. Пастушенко // Всеукраїнський науково-технічний журнал “Промислова гідравліка і пневматика”. – 2004. – Вип. 3. – С. 92-98.

Левченко О.В. Підвищення ефективності роботи систем гідроприводів циклічної дії / О.В. Левченко // В кн.: Вісник Національного технічного університету України («КПІ») Серія машинобудування. – 2012. – Вип. 65. – С. 125-130.

Левченко О.В. Особливості оцінки ефективності багатопривідної

гідравлічної системи / О.В. Левченко // Наукові праці ДНТУ. Серія: "Гірничо- електромеханічна". – 2012. – Вип. 2(24). – С. 142-149.

Ebel F., von Terzi M. Festo Didactic. Mechatronics.: Festo Didactic GmbH&Co., D73770 Denkendorf, 2000.- 108 S.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Левченко, О. В. (2021). ДОСЛІДЖЕННЯ РОЗПОДІЛУ ВТРАТ ЕНЕРГІЇ ЗА ЦИКЛОГРАМОЮ РОБОТИ СИСТЕМИ ГІДРОПРИВОДІВ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 100–101. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/68259