ПРОБЛЕМИ ФІЛЬТРАЦІЇ ШКІДЛИВИХ ВИКИДІВ У ПОВІТРЯ НА МЕТАЛУРГІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ

Автор(и)

  • В. А. Ковальов НTУУ «Київський політехнічний інститут», м. Київ, Україна, Україна
  • М. М. Бортник НTУУ «Київський політехнічний інститут», м. Київ, Україна, Україна

Ключові слова:

Фільтрація, сепарація, забруднене повітря.

Анотація

Інтенсивний розвиток виробництва, поряд з новими технологіями і автоматизованими системами, висуває нові проблеми відносно охорони здоров'я працюють. В даний час доведеться боротися з небезпечними і шкідливими викидами на металургійних підприємствах, які виникають при виробництві металів. Вони декілька відрізняються між собою і для боротьби з ними необхідно розрізняти типа, види і характер забруднення довкілля.

Одним з методів сепарації запиленого повітря у виробничих умовах представляється його фільтрування за допомогою спеціальних фільтрів компанії Donaldson.

Корпусним блоком є автоматичний фільтр з протитічной продувкою, сконструйованій для очищення великих об'ємів забрудненого повітря і здатний тривалий час працювати безперервно. Система очищення протитоком, яка функціонує в нормальному режимі роботи, служить не лише для постійної підтримки оптимальної ефективності фільтрації, але і дозволяє фільтру працювати з постійними параметрами - таким чином, підтримується однакове падіння тиску на фільтрі.

Біографії авторів

В. А. Ковальов, НTУУ «Київський політехнічний інститут», м. Київ, Україна

д.т.н., проф.

М. М. Бортник, НTУУ «Київський політехнічний інститут», м. Київ, Україна

спеціаліст

Посилання

УДК 532.53

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Ковальов, В. А., & Бортник, М. М. (2021). ПРОБЛЕМИ ФІЛЬТРАЦІЇ ШКІДЛИВИХ ВИКИДІВ У ПОВІТРЯ НА МЕТАЛУРГІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 52–53. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/68243