ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ РУХУ ТВЕРДИХ ТІЛ В ВОДОПОВІТРЯНОМУ ПОТОЦІ ПІДЙОМНОЇ ТРУБИ ЕРЛІФТА З ВІДНОСНИМ ЗАНУРЕННЯМ ЗМІШУВАЧА БІЛЬШЕ 0,5

Автор(и)

  • Л. Н. Козыряцкий Донецкий национальный технический университет, Украина, Україна
  • Р Н. Галушко Донецкий национальный технический университет, Украина, Україна

Ключові слова:

Ерліфтні установки, водо повітряний потік.

Анотація

Існує значна кількість робіт присвячених дослідженню ерліфтних установок довгих і коротких з відносним зануренням змішувача 0,15...0,5.

Є деякі літературні дані, в основному, джерелом яких є ДОННТУ, по дослідженню руху твердих тіл у вертикальному водоповітряному потоці, але вони, в основному, проведені для підіймальної труби ерліфта, який використовується у вугільній промисловості, де коефіцієнт відносного занурення змішувача не перевищує 0,5, має значне воздухосодержаніє ( питома витрата стислого повітря) в підіймальній трубі ерліфта.

Для ерліфтно-земснарядного комплексу, де великі абсолютні занурення ерліфта і значні відносні занурення в межах 0,5-0,9, і у зв'язку з цим, набагато нижче воздухосодержаніє у водоповітряному потоці, тому з'являється необхідність дослідження процесу руху твердих тіл у вертикальному повітряному потоці в підіймальній трубі ерліфта, де відносне занурення змішувача буде більше 0,5.

Біографії авторів

Л. Н. Козыряцкий, Донецкий национальный технический университет, Украина

проф., к.т.н.

Р Н. Галушко, Донецкий национальный технический университет, Украина

магистрант

Посилання

УДК 622.271.6(075.3)

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Козыряцкий, Л. Н., & Галушко, Р. Н. (2021). ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ РУХУ ТВЕРДИХ ТІЛ В ВОДОПОВІТРЯНОМУ ПОТОЦІ ПІДЙОМНОЇ ТРУБИ ЕРЛІФТА З ВІДНОСНИМ ЗАНУРЕННЯМ ЗМІШУВАЧА БІЛЬШЕ 0,5. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 50–51. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/68240