ЕНЕРГЕТИКА КАВІТАЦІЙНОЇ ОБЛАСТІ

Автор(и)

  • І. М. Берник Вінницький національний аграрний університет, м. Вінниця, Україна, Україна
  • О. Ф. Луговський НТУУ «Київський політехнічний інститут», м. Київ, Україна, Україна

Ключові слова:

Кавітація, диспергування, екстрагування, перемішування.

Анотація

Кавітація в сучасних технологіях займає головне місце для прискорення процесів диспергування, екстрагування, перемішування. Процес кавітації обумовлений різкою зміною характеристик поля швидкостей і тисків порожнин технологічного середовища, на протікання якої витрачається певна частина енергії. На першій стадії протікання кавітаційного процесу енергія витрачається на освіту і розвиток кавітаційних бульбашок. На стадії закриття енергія повертається назад в середовище в вигляді енергії ударних хвиль. У роботах, які присвячені визначенню енергії кавітаційної області акцентується увага на визначенні енергії, яка безпосередньо витрачається на процес закриття однієї бульбашки або певного об'єму, який знаходиться в кавітаційній області.

У даній роботі висувається нова наукова ідея визначення енергії контактної зони апарат-технологічне середовище і на цій основі реалізація загального процесу цілеспрямованої передачі енергії. Тобто енергетика процесу будується на розгляді заданої системи, як єдиною, а визначення енергії здійснюється на основі хвилевої теорії руху технологічного середовища, формуванням внутрішнього резонансу системи за умов гармонізації у фазі коливань кавітаційного апарату і технологічного середовища.

Біографії авторів

І. М. Берник, Вінницький національний аграрний університет, м. Вінниця, Україна

к.т.н., доц.

О. Ф. Луговський, НТУУ «Київський політехнічний інститут», м. Київ, Україна

д.т.н., проф.

Посилання

УДК 534.222.532

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Берник, І. М., & Луговський, О. Ф. (2021). ЕНЕРГЕТИКА КАВІТАЦІЙНОЇ ОБЛАСТІ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 50. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/68239