ГІДРОДИНАМІКА ВІДЦЕНТРОВОГО КЛАСИФІКАТОРА ВОДОВУГІЛЬНОГО ПАЛИВА

Автор(и)

  • Є. В. Мочалін Національний авіаційний університет, м. Київ, Україна, Україна
  • Р. О. Єременко Національний авіаційний університет, м. Київ, Україна, Україна

Ключові слова:

Водовугільне паливо, відцентрова класифікація, суміш.

Анотація

Водовугільне паливо (ВВП) являє собою перспективний напрям в енергетиці за рахунок ряду переваг, серед яких: пожежо- і вибухобезпечність, зручність зберігання і транспортування, високі показники горіння, зниження викидів шкідливих речовин, в атмосферу, і тому подібне. Сучасні методи здобуття ВВП не є досконалими, адже значна кількість часток після помелу має розміри, які перевищують рекомендовані (25% > 70 мкм), тому має місце необхідність відділення завеликих часток.

Пропонується застосувати принцип відцентрової класифікації, завдяки якому можливо залишити для подальшого приготування ВВП частки з розмірами до 25-30 мкм. Важливою умовою, в даному випадку, є необхідність дотримання концентрації часток під час класифікації до 10%, що значно менше їх концентрації в готовому паливі. Ця умова випливає з попереднього розгляду питання в спрощеній постановці з врахуванням ковзання фаз лише в радіальному напрямі.

Біографія автора

Є. В. Мочалін, Національний авіаційний університет, м. Київ, Україна

д.т.н., проф.

Посилання

УДК 662.61: 532.584: 662.66

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-30

Як цитувати

Мочалін, Є. В., & Єременко, Р. О. (2021). ГІДРОДИНАМІКА ВІДЦЕНТРОВОГО КЛАСИФІКАТОРА ВОДОВУГІЛЬНОГО ПАЛИВА. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (20), 32–33. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/68214