ДО ПИТАННЯ ПРОЕКТУВАННЯ ТА ВИГОТОВЛЕННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ МЕХАНІЗМУ РЕКУПЕРАЦІЇ ЕНЕРГІЇ З ПНЕВМАТИЧНИМ РУШІЄМ

Автор(и)

  • Микола Миколайович Яцина Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського, Україна
  • Олександр Федорович Саленко Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського, Україна

Ключові слова:

рекуперація енергії, 3D-принтер, еструдер, сопло, пневмодвигун, гальмування

Анотація

В данній роботі було проаналізовано та детально розглянуто існуючі технології 3D друку, типи та будову 3D принтерів для проектування та виготовлення спеціального обладнання для механізму рекуперації енергії з пневматичним рушієм. Розглянуто основні матеріали для друку, також детально розглянуто карбоновмісні матеріали для FDM друку, їх властивості і характеристики. Проведено кінематичний аналіз механізму принтера для 3D друку типу дельта, визначено погрішності позиціонування для даного типу механізму. Визначено недоліки крокових двигунів та їх наслідки. Проведено вимірювання отриманої деталі та обробку статистичних даних. Проведено порівняння отриманих отворів деталі з заданими номінальними значеннями, розрахованна абсолютна похибка для зовнішнього і внутрішнього діаметрів. Здійсненно розрахунок на шорсткість штанг дельта робота, проведенно розрахунок напруженного стану конструкції під дією прикладних сил.

Посилання

Яцина, М. М. Підвищення енергоефективності пневматичного двигуна на основі геометричних параметрів елементів робочої камери / М. М. Яцина // Вісник Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. – 2013. – Вип. 5/2013 (82). – С. 93–97.

Саленко, О. Ф. О возможности испльзования приводов на мобильных транспортних средствах с автономным источником питания / О. Ф. Саленко, М. М. Яцина // International Scientific Conference 20–21 November 2012, Gabrovo (Болгарія, Габрово), 2012. – С. 313–317.

Герц, Е. В. Динамический расчет дискретных пневматических приводов / Е. В. Герц // Пневматика и гидравлика. М. : Машиностроение, 1973. – С 17–33.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-09

Як цитувати

Яцина, М. М., & Саленко, О. Ф. (2021). ДО ПИТАННЯ ПРОЕКТУВАННЯ ТА ВИГОТОВЛЕННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ МЕХАНІЗМУ РЕКУПЕРАЦІЇ ЕНЕРГІЇ З ПНЕВМАТИЧНИМ РУШІЄМ. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (24), 196–200. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/230988