ЗМІНА ЯКОСТІ ПРИРОДНИХ ВОД НА ГІДРОДИНАМІЧНО-АКТИВНИХ ДІЛЯНКАХ ГІРСЬКИХ РІЧОК

Автор(и)

  • Олег Михайлович Яхно
  • Володимир Васильович Снітинський
  • Петро Романович Хірівський
  • Ігор Романович Гнатів
  • Роман Маріянович Гнатів

Ключові слова:

якість природних вод, гідродинамічно-активні ділянки, гірські річки.

Анотація

В роботі представлені результати експериментальних досліджень високої здатності природних вод гірських річок Карпатського регіону до самоочищення спричиненої комплексним впливом гідродинамічно-активних ділянок. Враховуючи різноманітність складу забруднення води басейнів гірських річок, у них не спостерігається значного та стійкого погіршення якості води.

В межах гірських ландшафтів якість природних вод має вкрай важливе геоекологічне і господарське значення. Вони є не тільки важливим природним середовищем для гідробіонтів, адаптованих до екологічних умов водного середовища гірських річок, але й джерелом забезпечення водою населення, промисловості і сільського господарства у Львівській області.

Проведені дослідження похилів річок та розташування потенційних об’єктів техногенного забруднення дозволили оцінити просторовий розподіл ділянок очищення забруднених вод на гідродинамічно-активних ділянках басейну річки Стрий.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-06

Як цитувати

Яхно, О. М., Снітинський, В. В., Хірівський, П. Р., Гнатів, І. Р., & Гнатів, Р. М. . (2021). ЗМІНА ЯКОСТІ ПРИРОДНИХ ВОД НА ГІДРОДИНАМІЧНО-АКТИВНИХ ДІЛЯНКАХ ГІРСЬКИХ РІЧОК. Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», (25), 256–259. вилучено із https://confproc.pgm.kpi.ua/article/view/230372