ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ КАВІТАЦІЇ НА КОНСТРУКЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ - Гришко, Ігор Анатолійович; Луговський, Олександр Федорович; Зілінський, Андрій Іванович; Жила, Василь Васильович (Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», 2021)
В роботі розглянуто вплив ультразвукової хвилі, інтенсивність якої перевищує поріг виникнення кавітації, на конструкційні матеріали. Наведені результати експериментального дослідження кавітаційної стійкості матеріалів шляхом визначення втрати маси матерілу за рахунок впливу ультразвукової кавітації.