РОЗРАХУНОК СИСТЕМИ ЛИВНИКА НА ОСНОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ ГІДРОДИНАМІКИ ПОТОКУ - Носко, Сергій Вікторович (Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», 2021)
Проведені експериментальні дослідження кінематичних характеристик в'язкої і аномально-в'язкої рідини в послідовно з єднаних місцевих опорах методом візуалізації. Приведені розрахункові залежності для визначення зон вихороутворення і перепаду тиску. Визначені взаємозв'язки між конструктивними і технологічними параметрами литної системи.