ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАКОНУ ПЕРЕМІЩЕННЯ КЛАПАНУ З ПРЕЦИЗІЙНИМ СПОСОБОМ КЕРУВАННЯ В ДОЗАТОРАХ ДЛЯ РІДКИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ - Якимчук, Микола Володимирович; Горчакова, Ольга Миколаївна (Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», 2021)
Створення нового пакувального обладнання для дозування рідких харчових продуктів, що має гнучку структуру є основною задачею сьогодення. ЇЇ вирішення потребує системного підходу, тому що, дозування рідкого харчового продукту є складним процесом, пов’язаним з нестаціонарними режимами відкриття і закриття виконавчого пристрою дозатора. Якість такого процесу суттєво залежить від кінематичних та динамічних параметрів руху рідкого харчового продукту, що впливає на реалізацію заданого закону руху запірного елементу. Для його здійснення необхідною умовою є дослідження закону переміщення клапану дозуючого пристрою. В роботі наведено динамічний синтез закону переміщення клапану прецизійного дозатора для оптимізації точності дозування рідких харчових продуктів.