МЕТОДОЛОГІЯ РОЗРОБЛЕННЯ СХЕМНИХ РІШЕНЬ МАНІПУЛЯТОРІВ НАЗЕМНИХ РОБОТИЗОВАНИХ КОМПЛЕКСІВ ДЛЯ ВИКОНАННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ - Юрчишин, Оксана Ярославівна; Струтинський, Василь Борисович (Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», 2021)
Обґрунтовано передумови щодо методології створення маніпуляторів наземних роботизованих комплексів, які призначені для роботи з небезпечними об’єктами. Запропоновано варіанти схемних рішень маніпуляторів, які враховують специфічні особливості їх використання. Ідеєю досліджень є створення спеціального стенду для відпрацювання схемних і конструктивних рішень маніпуляторів, для якого використовується розроблена уніфікована система модулів (шарнірів, приводів, конструктивних елементів). Стенд дозволяє відпрацювати велику кількість конструктивних рішень як в лабораторних, так і в реальних умовах роботи обладнання, і за результатами досліджень корегувати «слабкі» місця нових конструкцій Обґрунтовано суттєве поліпшення статичної та динамічної точності маніпуляторів.