Шляхи підвищення надійності і довговічності малогабаритних електромагнітних клапанів - Барилюк, Євген (Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», 2021)
В статті доводиться необхідність обирати при розробці електромагнітних клапанів потрібних запасів працездатності за функціональними параметрами для забезпечення заданого рівня безвідмовності. Проведено оцінку залежності швидкості деградації золотника та сідла малогабаритного електромагнітного пневмоклапана з жорстким ущільненням. Показано вплив явища демпфування на швидкість зношування елементів рухомої частини електромагнітного малогабаритного пневмоклапана. Візуалізація процесів, що відбуваються в клапані виконані теоретичні розрахунки в середовищі Ansys методом кінцевих елементів. Для підтвердження отриманих теоретичних результатів проведені експериментальні дослідження впливу рівня демпфування на швидкість зношування рухомих елементів ЕМК