ЗАСТОСУВАННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ОРІЕНТОВАНОЇ ЕЛЕМЕНТНОЇ БАЗИ СИСТЕМ ГІДРО- І ПНЕВМОПРИВОДІВ ПРИ РОЗРОБЦІ ПРУЖНО-ДЕФОРМОВАНИХ МЕХАНІЗМІВ - Струтинський, Сергій Васильович (Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», 2021)
Створення прогресивного обладнання з суттєво вищим рівнем точності при використанні шарнірів кочення та ковзання є проблематичним. У даній роботі представлені дослідження пружно-деформованих систем приводів, що не містять традиційних шарнірів та дозволяють значно підвищити точність виконання технологічних операцій. Проведені дослідження кінематики, статики та динаміки для типових механізмів, запропоновано алгоритми роботи систем управління. Розроблено та виготовлено ряд функціональних прототипів механізмів тетраедричного та октаедричного типу, проведено експериментальне дослідження їх характеристик.