ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЯВИЩА ПЕРЕНОСУ ПРИ АНАЛІЗІ СИСТЕМ НА ПРИКЛАДІ ГІДРАВЛІЧНОГО ДЕМПФЕРА - Ночніченко, Ігор Вікторович; Яхно, Олег Михайлович (Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», 2021)
Розглянуто характер явища переносу який як правило розглядають на трьох ієрархічних рівнях: макроскопічний, мікроскопічний, молекулярний. Показано, що коефіцієнт переносу в’язкості суттєво впливає на зусилля опору гідравлічного демпфера та залежить від рівня розгляду середовища та його реологічних властивостей робочої рідини.