ККД СТРУМИННО-РЕАКТИВНОЇ ТУРБІНИ - Ванєєв, Сергій Михайлович; Родимченко, Тетяна (Матеріали науково-технічної конференції «Гідроаеромеханіка в інженерній практиці», 2021)
В роботі був отриманий коефіцієнт корисної дії для струминно-реактивної турбіни на розрахунковому режимі при тиску на вході в підвідне сопло 2, 4, 6 та 10 МПа при наведеній безрозмірній швидкості (для кожного тиску на вході в підвідне сопло турбіни, наведена безрозмірна швидкість розраховувалася окремо). Досліджений вплив наведеної швидкості на вході в підвідне сопло на коефіцієнт корисної дії турбіни. Отримані графічні залежності коефіцієнта корисної дії турбіни на розрахунковому режимі при тиску на вході в підвідне сопло 2, 4, 6 та 10 МПа при наведеній безрозмірній швидкості, та виявлено, що при збільшенні тиску на вході в підвідне сопло, коефіцієнт корисної дії турбіни збільшується, також оптимум по коефіцієнту корисної дії зміщується в сторону збільшення наведеної колова швидкості робочого колеса.